Fps Severlerin Buluşma Noktası

Call of Duty Ghost Geliyor ..

Call of Duty hayranları Black Ops 2'yi oynarken Modern Warfare 4 çıkacak diye bekliyordu. Ancak hayranlara sürpriz olarak Call of Duty Ghosts un çıkacağı açıklandı.

Battlefield 4 Bomba Gibi Geliyor

Rihannalı traileri ve 17 dakikalık oyuniçi videosu ile Fps severleri şimdiden mest eden BF4 için artık geri sayım başladı.Fpsciler BF4'ü 4 gözle bekliyor.

En İyi 10 FPS Oyunu

Sizler için en iyi 10 Fps oyununu araştırdık.İşte listemiz

Metro: Last Light'ın Satışları Oldukça İyi Gidiyor

Yapım sürecinin hemen ortasında yayıncı değişikliğine giden Metro: Last Light, başarılı bir şekilde çıkışını yaptı. Yayıncı Deep Silver cephesinden Metro: Last Light'ın satışlarına yönelik yeni raporlar yayınlandı.

The Last of Us Fps Severlerle Buluşuyor

Merakla beklenen The Last of Us sonunda çıkıyor ! Fps severlerin daha çıkmadan ön sipariş verdiklerini biliyoruz.Oyun gecikmeli de olsa Fpscilerle buluşacak.

4 Haziran 2013 Salı

Crysis 3 İçin Yeni DLC : “The Lost Island” Çıktı

Crytek firmasının Crysis 3 ile dünyayı kasıp kavurmasının ardından gözler firmaya çevrilmişti. Fps severlerin merakla beklediği açıklama sonunda geldi. Crysis 3 “The Lost Island” DLC si bugün çıktı.



2 Haziran 2013 Pazar

Metro: Last Light'ın Satışları Oldukça İyi Gidiyor

Yapım sürecinin hemen ortasında yayıncı değişikliğine giden Metro: Last Light, başarılı bir şekilde çıkışını yaptı. Yayıncı Deep Silver cephesinden Metro: Last Light'ın satışlarına yönelik yeni raporlar yayınlandı.

En İyi 10 FPS Oyunu




Oyun tarihini derinden etkiliyen FPS türü, barındırdığı çok sayıda oyunuyla oyuncular ile her daim arasını yakın tutmuştur. Bu dosya konusunda da bu türün içerisindeki en iyi oyunların bir listesini çıkarıp sizlere sunmaya çalıştık.


31 Mayıs 2013 Cuma

Call of Duty: Black Ops 2 Videolu Tam Çözüm



Crysis 3 Videolu Tam Çözüm


Battlefield 3 Videolu Tam Çözüm


MOH: Warfighter Videolu Tam Çözümü


30 Mayıs 2013 Perşembe

Far Cry Serisi


Far Cry, serinin ilk oyunun adını takip eden birinci şahıs nişancı tarzında video oyunu seridir. Far Cry'ın kavramsal devamı olan Crysis serisinin bir parçası değildir. Görsel tarz ve çizgisel hikâye ilerlemesi açısından özgün Far Cry, FarCry 2'den daha yaygındır. Far Cry 2'ye kadar, Crysis'te de görünmeyen Jack Carver karakteri, oyun için ilk düşünülen unsurdu.


Medal of Honor Serisi


Medal of Honor, II. Dünya Savaşı ve günümüz savaşlarını konu alan birinci şahıs nişancı tarzında bir video oyunu serisidir. Oyunun geliştiricisi 2015 ve farklı bir çok firma, dağıtıcısı ise Electronic Arts'tır. İlk oyun PlayStation konsoluna uyarlanmış, ardından diğer oyunlar da Microsoft Windows, Mac OS X, Xbox, Xbox 360, PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, GameCube, Wii,Game Boy Advance platformları için çıkarılmıştır. Windows için çıkarılan ilk oyun olan Medal of Honor: Allied Assault oyuncular tarafından çok sevilmiş, oyunun diğer versiyonlarının çıkmasını merakla beklemelerine sebep olmuştur. Oyun gerçekçi atmosferi ile o türünde o tarihe kadar çıkan en kaliteli oyunlardan biri kabul edilir. Serinin toplam 14 tane oyunu vardır.

Serideki Oyunlar

Microsoft Windows

Medal of Honor: Allied Assault
Medal of Honor: Allied Assault, 22 Ocak 2002 tarihinde piyasaya çıkmış birinci şahıs nişancı türünden bir II. Dünya Savaşı oyunu. Medal of Honor serisinin üçüncü oyunudur. Microsoft Windows, Linux ve Mac OS X platformları için çıkmıştır. İlk oyunda olduğu gibi bu oyunun da hikayesiniSteven Spielberg yazmış, şarkılarını ise Michael Giacchino bestelemiştir.[1] Oyun, id Tech 3 oyun motorunu kullanmaktadır. Oyunun hikayesi Steven Spielberg'in yönetmenliğini yapmış olduğu Er Ryan'ı Kurtarmak filmine çok benzemektedir. Oyunun hikayesini Steven Spielberg'in yazmış olması bunu doğrular niteliktedir.


Medal of Honor: Allied Assault: Spearhead

Medal of Honor: Allied Assault: Breakthrough

Medal of Honor: Pacific Assault

Medal of Honor: Airborne

Medal of Honor: Airborne, II. Dünya Savaşı'nı konu alan birinci şahıs nişancı tarzı Medal of Honor serisinin onbirinci video oyunudur. EA Los Angeles tarafından geliştirilmiş ve Eylül 2007 başlarında Microsoft Windows ve Xbox 360, 21 Kasım 2007'de ise PlayStation 3 için dünya çapında piyasaya sürülmüştür. PlayStation 2 ve Wii sürümü piyasaya sürülmesine karar verilmiş ancak 2007'de iptal edilmiştir.[1] Bir PlayStation 3 sürümü Kasım 2007 sonlarında çıkmıştır.[2] Oyun İkinci Dünya Savaşı İtalya Cephesi ve Batı Avrupa Cephesi'ni konu almaktadır ve seride ilk defa Serbest paraşüt faaliyetlerine odaklanılmıştır.

Medal of Honor 

Medal of Honor (serinin ilk oyunundan ayırt etmek için kullanılan adıyla Medal of Honor: Operation Anaconda), 12 Ekim 2010 tarihinde piyasaya çıkmış birinci şahıs nişancı türünden bir video oyunu. Oyunun tek oyunculu (singleplayer) kısmı EA Los Angeles tarafından, çok oyunculu(multiplayer) kısmı ise Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiştir. Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için çıkmıştır.

Medal of Honor'ı serinin diğer oyunlarından ayıran özelliği II. Dünya Savaşı'nın dışına çıkıp Afganistan Savaşı'nı konu alan bir oyun olmasıdır. Oyunda Battlefield serisinin bazı oyunlarında da kullanılmış olan Frostbite Engine oyun motoru kullanılmaktadır.

Medal of Honor: Warfighter
 Serinin son oyunu  Danger Close Games tarafından geliştirilerek Ps3 Pc ve Xbox platformları için EA Games tarafından 26 Ekim 2012 tarihinde yayınlandı. Fps türündeki oyunda Frostbite2 oyun ve grafik motorunu kullanarak hazırlandı.

Mac OS X
Medal of Honor: Allied Assault
Medal of Honor: Allied Assault: Spearhead
Medal of Honor: Allied Assault: Breakthrough

Xbox
Medal of Honor: Frontline
Medal of Honor: Rising Sun
Medal of Honor: European Assault

Xbox 360
Medal of Honor: Airborne
Medal of Honor (2010 video oyunu)
Medal of Honor: Warfighter

PlayStation
Medal of Honor (1999)
Medal of Honor: Underground

PlayStation 2

Medal of Honor: Frontline ekran görüntüsü
Medal of Honor: Frontline
Medal of Honor: Rising Sun
Medal of Honor: European Assault
Medal of Honor: Vanguard

PlayStation 3
Medal of Honor: Airborne
Medal of Honor (2010 video oyunu)
Medal of Honor: Frontline
Medal of Honor: Warfighter
PlayStation Portable
Medal of Honor: Heroes
Medal of Honor: Heroes 2

GameCube
Medal of Honor: Frontline
Medal of Honor: Rising Sun
Medal of Honor: European Assault

Wii
Medal of Honor: Vanguard
Medal of Honor: Heroes
Medal of Honor: Heroes 2

Game Boy Advance
Medal of Honor: Underground
Medal of Honor: Infiltrator

Cep Telefonu
Medal of Honor: Airborne

Killzone Serisi

Killzone

Killzone Guerrilla Games tarafından, özel olarak sadece Playstation 2 için Kasım 2004'te piyasaya çıkarılmış bir savaş oyunudur. Oyun, Templer, Rico, Luger ve insanken Helghast'a dönüştürülen ve kahramanların onu bu halden kurtardığı Hakha' nın Helghast'lara karşı geliştirdikleri gizli operasyonla başlar. Helghast'lara komutanlık eden kişi aslında bir insandır. Hem de insanlar arasında iyi bir komutandır. Kötü tarafa geçtiğini bilmeyen komutanlar, bu adamla giriş yapar ve ardından öldürülürler. Dünya'nın kurtuluşu sadece bu 4 askere bağlıdır.
2006 yılında ise devam oyunu olan Killzone: Liberation, Playstation Portable için piyasaya sürülmüştür.
Guerilla Games 2009'da Playstation 3 için Killzone 2'yi çıkartmıştır.
Guerilla Games 28 Şubat 2011'de, Playstation 3 için Killzone 3'ü piyasaya sürmüştür.

Killzone 2  Guerrila Games tarafında PlayStation 3 platformu için geliştirilen Sony Computer Entertainment
tarafında 2009 yılında yayınlanan FPS türündeki video oyunu.İlk olarak E3 2005 te gösterilen videosuyla adından uzunca süre söz ettirmeyi başarmıştı Killzone 2. İlk oyunun muhteşem atmosferi ve kaliteli yapısından sonra yeni oyunun da PS3 için hazırlanıyor olması, onu konsolun en güçlü FPS lerinden biri yapıyor doğal olarak. Gösterilen videonun oyun içi olmadığı anlaşılınca, büyük bir hayal kırıklığının yanında Sony nin de zor durumda kaldığı aşikar. E3 2007 de, ilk yayımlanan videonun bir benzeri tekrar yayımlandı, ama bu sefer ki video tamamen oyun içi görüntülerden oluşuyordu. Gördüğümüz kadarıyla kasvetli mekanlar ve kesintisiz aksiyon tekrar geri dönüyor. Killzone 2, hem dünyanızı hem de LCD ekranınızı karartacak.

Killzone 3, Guerrilla Games tarafından PlayStation 3 platformu için geliştirilen ve Sony Computer Entertainment tarafından 2011'de yayınlanan birinci şahıs nişancı türündeki video oyunu. Killzone serisinin üçüncü, üç boyutlu oynanışsa sahip ve PlayStation Move'la oynanışı destekleyen ilk oyunudur. 22 Şubat 2011'de Amerika'da, 23 Şubat 2011'de Avrupa'da, 25 Şubat 2011'de ise Birleşik Krallık'ta piyasaya sürüldü ve Mayıs 2011 itibariyle dünya çapında yaklaşık 1,46 milyonluk satış rakamına ulaştı.

Crysis Serisi




Crysis, Crytek tarafından geliştirilen, Electronic Arts tarafından ise yayımlanan bilim kurgu tarzı video oyunu serisidir. Oyun CryEngine grafik motorunu kullanmaktadır. Crysis Warhead hariç serinin diğer oyunları PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için geliştirilmiştir ve geliştirilmektedir.



Oyunlar
Crysis

Crytek tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için 16 Kasım 2007 tarihinde piyasaya sunulan serinin ilk oyunudur. Oyunda CryEngine grafik motoru kullanılmıştır.Crysis 'teki olaylar Kuzey Kore sahili yakınlarında bulunan adada antik bir uzaylı mekiği keşfedildiği 2020 yılı gelecek kurgusu içerisinde gelişmektedir.[22] Tek oyunculu mücadele bölümü Nomad lakaplı Birleşik Devletler Delta ekibinde görev yapmakta olan Jake Dunn adında bir askerin rolünü takdim etmektedir. Nomad geleceğe ait çeşitli silah ve ekipmanlarla özellikle de bir Nano Giysi (İngilizce: Nano Muscle Suit) ile donanmıştır. Oyuncu Crysis 'te Kuzey Kore ordusu ve uzaylı düşmanlar karşısında dört farklı konumda savaşmaktadır: Tropik ada ormanı, Buz kürenin içerisi (aynı ormandan oluşmaktadır fakat donmuş bir vaziyettedir), yerçekimi bulunmayan bir uzay gemisi ve Amerikan uçak gemisi.

Crysis Warhead

Crytek tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts tarafından PC için 19 Eylül 2008 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Oyunda CryEngine 2 grafik motoru kullanılmıştır.
Crysis Warhead, Birinci Kişi Nişancı(FPS) bakış açısında; Aksiyon, Bilim kurgu gibi ögeleri içeren Crytek firması tarafından 16 Eylül 2008tarihinde Crysis'in devamı niteliğinde, Electronic Arts tarafından yayınlanan bir bilgisayar oyunudur. Crytek, Crysis'in devamı niteliğinde olan bu oyunu da tam Türkçe olarak piyasaya sürmüştür.

Crysis Warhead'in grafik motoru CryEngine 2'dir ve motor DirectX 10 tabanlıdır. Yine Crytek firmasının çıkarmış olduğu Crysis Maximum Editionadlı yeni oyun paketi ise Crysis ve Crysis Warhead oyunları içindir.

Crysis 2

Crytek tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts tarafından PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için 25 Mart 2011 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Oyunda CryEngine 3 grafik motoru kullanılmıştır.Crysis 2 uzaylıların sebebiyet verdiği bir hastalıktan dolayı tahliye edilen New York City'de[3] 2023 yılında geçmektedir. Önceki oyunlara benzer olarak, Crysis 2 silah ve yeteneklerin kişiselleştirme özgürlüğüne sahip olacaktır. Crytek, Far Cry ve Crysis adlı oyunlarındaki gibi orman çevresinde geçen bir diğer oyun yapmaktan kaçınarak; New York City'de bir kentsel ortam oyuna konu olmuştur. Kentsel ortam saldırıların ne şekilde planlanıp ilerleme kaydedilmesi konusunda oyunculara daha fazla seçenek sunmaktadır.

Crysis 3

Crytek tarafından geliştirilmektedir. Electronic Arts tarafından PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için 22 Şubat 2013 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Oyunda CryEngine 3 grafik motoru kullanılmaktadır.
Crysis 3, Crytek tarafından geliştirilen, Electronic Arts tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan bilim kurgu türü video oyunudur. Crysis 3 serinin diğer oyunları gibi Türkçe altyazı ve seslendirme içermektedir.
Crysis 3, Crysis 2'den 24 yıl sonrasında yani 2047 yılında ve bir kez daha New York şehrinde geçiyor. İkinci oyunda gerçekleşen büyük savaşın ardından Prophet, Crynet tarafından hapse atılır ve Ceph (uzaylı) ler tarafından dünya üzerinde o ana kadar görülmemiş en büyük işgal gerçekleştirilir. Ayrıca New York, Crysis 2'nin sonundaki büyük patlamadan sonra sular altında kalır ve şehir ormanımsı bir hal alır. Bu olaylardan sonra şehrin bir kısmı Cell Corporation tarafından Nanodome adı verilen dev bir fanusun içine alınır. Nanodome içerisindeki alana ise "New York City Liberty Dome" adı verilir. Cell Corporation bu fanusun amacının karantina bölgesi oluşturmak ve insanları uzaylılardan korumak olduğunu söylesede, Prophet, Cell Corporation' ın Nanodome içerisinde dünyayı ele geçirmek için teknoloji geliştirdiğini öngörür. Crysis 3'te ana karakter Prophet olacak. Prophet bu defa intikam için savaşacak.

Battlefield Serisi






Yayımcı(lar) Electronic Arts
Dağıtıcı(lar) Electronic Arts
Yapımcı(lar) Digital Illusions CE
Platform(lar) Microsoft Windows, Linux,Macintosh, Mac OS X, Xbox,Xbox 360, PlayStation 2,PlayStation 3, iOS
Çıkış tarih(ler)i İlk çıkan oyun:
Battlefield: 1942 (2002)


En son çıkan oyun:
Battlefield 3 (2011)
Tür(ler)i Aksiyon, Savaş
Biçim(ler) Tek oyunculu
Çok oyunculu
Online
Kooperatif oynanış
Sınıf(lar)ı Birinci şahıs nişancı
Üçüncü şahıs nişancı


Battlefield, birinci şahıs nişancı ve üçüncü şahıs nişancı türü aksiyon oyunları serisidir. Serideki oyunların dağıtımcısı Electronic Arts firması, geliştiricisi ise Digital Illusions CE'dir. Seride ilk olarak II. Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı gibi tarihsel konular ele alınmış, daha sonra ise modern savaşa geçilmiştir. Ayrıca Battlefield: 2142 ile bilim kurguya da değinilmiştir.

Battlefield'ı diğer savaş oyunlarından ayıran en büyük özelliği oyuncuların savaş araçlarını kullanabilmesidir. Bu savaş araçları tanklar, uçaklar, zırhlı personel taşıyıcılar, helikopterler, uçaksavarlar, askeri cipler vb. araçlardır. Oyun içinde istenilen silah ve silahın yanında bulunan savaş araç gereçleri kullanabilmektedir. Tabii ki bu silah paketlerini kendine has asker sınıfındaki oyuncular kullanır. Örneğin bir tanksavar biriminin silah paketini alırsanız tanksavar biriminin bir askeri olursunuz.

Serinin ilk iki oyunu olan Battlefield: 1942 ve Battlefield: Vietnam, bir bütün olarak görülmekte ve serinin ilk oyunu olarak tanımlanmaktadır. Bunlardan sonra gelen Battlefield 2 ve Battlefield 3 ile birlikte ana seri olarak bu 4 oyun kabul edilmektedir. Battlefield'ın bir alt serisini oluşturanBattlefield: Bad Company ve Battlefield: Bad Company 2 ise Bad Company serisini oluşturmaktadır. Ana seri ve Bad Company serisi dışında kalan diğer Battlefield oyunları ise Battlefield 2: Modern Combat, Battlefield: 2142, Battlefield: Heroes, Battlefield: 1943 ve Battlefield Play4Free 'dir.

Battlefield serisi dünyanın en popüler serilerinden biri olmuştur. Serinin çıkacak olan oyunlarına büyük rağbet gösterilmektedir.


Konu başlıkları

Serideki Oyunlar

Microsoft Windows
Battlefield: 1942
Battlefield: 1942 (kısaca BF 1942 ya da BF42), Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts oyun şirketi tarafından 10 Ekim 2002 tarihinde Microsoft Windows ve Linux için, 28 Haziran 2004 tarihinde ise Macintosh için çıkmış üç boyutlu, birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur.

Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Müttefik ve Mihver güçleri arasında çeşitli cephelerde gerçekleşen muharebe ve çatışmaları, o dönemin savaş koşulları ve teknolojik imkanlarıyla birlikte gerçekçi mekanlarda anlatmaktadır. II. Dünya Savaşı'nın en meşhur muharebeleri oyuna konu edilmektedir.

Battlefield: 1942: Secret Weapons of WWII
Battlefield: 1942: The Road to Rome
Battlefield: Vietnam
Battlefield: Vietnam: World War II Mod
Battlefield 2
Battlefield 2: Special Forces
Battlefield 2: Euro Force
Battlefield 2: Armored Fury

Battlefield: 2142
Battlefield: 2142 (kısaca BF 2142), Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts oyun şirketi tarafından 2006 yılında Kuzey Amerika'da, 2007 yılında ise Avrupa'da, daha sonraki günlerde ise dünyanın geri kalanında piyasaya dağıtılmış birinci şahıs nişancı türü video oyunudur. Geleceği ve kurgusal olayları bilim kurgu tarzında konu almaktadır. Uzay aracı, ışın tüfekleri, yürüyen dev robot gibi kurgusal araçlar içermektedir.

Battlefield: 2142: Northern Strike
Battlefield: Bad Company
Battlefield: Heroes

Battlefield: Bad Company 2
Battlefield: Bad Company 2 (kısaca BFBC2 ya da BC2), Electronic Arts firmasının, Battlefield: Bad Company'nin devamı niteliğindeki Battlefieldserisi için hazırladığı video oyunudur. Oyun Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş, Electronic Arts firması tarafından 2 Mart 2010'da Kuzey Amerika'da, 4 Mart 2010'da Avustralya'da, 5 Mart 2010'da Avrupa'da, 11 Mart 2010'da Japonya'da ve daha sonraki günlerde ise dünyanın geri kalanında piyasaya dağıtılmış günümüz savaşlarını konu edinen birinci şahıs nişancı türünde bir oyundur.

Battlefield: Bad Company 2: Vietnam
Battlefield Play4Free

Battlefield 3
Battlefield 3 (kısaca BF3), 25 Ekim 2011'de Kuzey Amerika'da, 28 Ekim 2011'de ise Avrupa ve tüm dünyada piyasaya sürülen, yapımcılığını Digital Illusions CE'nin, yayımcılığını ve dağıtıcılığını ise Electronic Arts'ın yaptığı video oyunu. Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için çıkmıştır. Battlefield serisinin 11. oyunudur.
Battlefield 3'ün tek oyunculu kısmı 2014 yılında geçmekte.Oyun çok oyunculu modun yanı sıra senaryo modunun kooperatif oynanış modunuda içeriyor. Kooperatif oynanış modu senaryodan bağımsız ve 2 kişiye destek vermekte. Bu modda özel haritalar ve görevler bulunuyor. Kooperatif oynanış modunda toplam 10 tane harita bulunuyor. Jetler ve yere yatma özelliği (prone), Battlefield 3 ile geri gelmekte. Battlefield oyunculu modu 64 oyuncuya kadar destek verirken konsolversiyonu ise en fazla 24 oyuncuya kadar destek verebilemekte.Bunun nedeni konsolların yeterli network performansına, cpu/gpu gücüne ve hafızasına sahip olmamasından kaynaklanıyor. Ayrıca oyunda bolca küfür bulunmaktadır. Bu da oyunun ESRB'de M olarak sınıflanmasına neden olmuştur.

Battlefield 4
Bu sene çıkması bekleniyor.


Call of Duty Serisi







Yayımcı(lar) Activision, Aspyr Media
Dağıtıcı(lar) Activision, Aspyr Media
Yapımcı(lar) Infinity Ward, Treyarch
Platform(lar) Microsoft Windows, Mac OS X,Nintendo DS, Nintendo GameCube,Nokia N-Gage, PlayStation 2,PlayStation 3, PlayStation Portable,Wii, Xbox, Xbox 360, iOS, Blackberry
Çıkış tarih(ler)i İlk çıkan oyun:
Call of Duty (2003)


En son çıkan oyun:
Call of Duty: Black Ops 2 (2012)
Tür(ler)i Aksiyon, Savaş
Biçim(ler) Tek oyunculu
Çok oyunculu
Kooperatif oynanış
Sınıf(lar)ı Birinci şahıs nişancı


Call of Duty (Türkçe: Göreve Çağrı), birinci şahıs nişancı türü aksiyon oyunları serisidir. Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: Modern Warfare 2, Call of Duty: Modern Warfare 3 ve Call of Duty: Black Ops 2 oyunları modern zamanlara göre kurgulanmıştır. Call of Duty: Black Ops'ta ise Soğuk Savaş dönemi oyuna konu edilmiştir. Serinin diğer oyunları ise II. Dünya Savaşı konuludur.

Call of Duty önce Microsoft Windows platformu üzerinde başlamış ve ileriki oyunlarla birlikte konsollara da taşınmıştır. Serideki oyunlarInfinity Ward, Treyarch, Gray Matter Interactive, Spark Unlimited, Pi Studios ve Amaze Entertainment gibi birçok yapımcı firma tarafından farklı zamanlarda geliştirilmiş, Activision ve Aspyr Media tarafından da piyasaya sürülmüştür. Oyunlarda ayrıca id Tech 3, IW engine ve Treyarch NGL gibi farklı oyun motorları kullanılmıştır.


Konu başlıkları
1 Oyunlar
1.1 Call of Duty
1.2 Call of Duty: United Offensive
1.3 Call of Duty 2
1.4 Call of Duty 3
1.5 Call of Duty 4: Modern Warfare
1.6 Call of Duty: World at War
1.7 Call of Duty: Modern Warfare 2
1.8 Call of Duty: Black Ops
1.9 Call of Duty: Modern Warfare 3
1.10 Call of Duty: Black Ops 2
1.11 Call of Duty: Ghosts


Oyunlar



Call of Duty

Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafında 29 Ekim 2003 tarihinde piyasaya sürülen serinin ilk oyunudur. id Tech 3 oyun motorunu kullanır. Oyundaki Cpt. Price adındaki bir komutan oyuncuların aşırı beğenisini toplamıştır. Oyuncular Activision'a Cpt. Price'ın yeni oyunlarda da yer alması için mektup ve e-postalar yağdırmışlardır. Call of Duty 2'de Captain Price tekrar kendini göstermiştir. Ancak oyunun diğer serilerinde Captain Price'in yerini torunu olan John Price almıştır. Cpt. Price Call of Duty 4: Modern Warfare ,Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Call of Duty: Modern Warfare 3 oyunlarında da karşımıza çıkmıştır.
Call of Duty: United Offensive Ana madde: Call of Duty: United Offensive

Call of Duty'nin gördüğü büyük ilgi üzerine genişleme paketi olarak piyasaya sürülen birinci şahıs nişancı türü bir aksiyon oyunudur. United Offensive, 14 Eylül 2004 tarihinde Gray Matter Interactive tarafından geliştirilmiş ve Activision tarafından dağıtımı üstlenilmiştir. Serinin ilk oyunununun devamı niteliğindeki United Offensive'in konusu Kardeşler Takımı (Band of Brothers) filminden büyük ölçüde etkilenmiştir. Ayrıca "Sicilya Görevi" isimli bölümün The Guns of Navarone adlı filmden etkilendiği tartışılmaktadır.

Call of Duty 2

Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından 25 Ekim 2005 tarihinde piyasaya çıkarılan serinin 2. oyunudur. 13 Haziran 2005'de Mac OS X ve 15 Kasım 2005'de Xbox 360 versiyonları raflardaki yerini almıştır. Bu oyunda da Cpt. Price kendisini göstermiştir. Serinin en beğenilmiş oyunlarından biridir. Serinin bu oyunundaki dinamik oynanış yapısı ve gerçekçilik çok beğenilmiştir. Oyun Rus, İngiliz ve Amerikan saflarında yer alınarak Rusya, Kuzey Afrika ve Fransa'da geçmekte.


Call of Duty 3

Xbox 360, PlayStation 3 ve Wii platformlarında piyasaya sürülen serinin üçüncü oyunudur. II. Dünya Savaşı'nda sadece Fransa cephesini konu alan oyudur. Aynı zamanda Treyarch'ın yapımcılığını yaptığı ilk Call of Duty oyunudur.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Serinin bomba etkisi yaratan oyunudur. Seride ilk defa II. Dünya Savaşı konusunun dışına çıkılıp modern savaşlar konu edilmiştir. Bu oyun çok iyi eleştiriler almıştır. Activision tarafından çıkartılmıştır. Yaşanan olaylar hayali bir Üçüncü Dünya Savaşı'nı konu alır. Oyunda Call of Duty 2 deki en beğenilen komutan Captain Price'ı göremeyiz ama onun yerine torunu ordudaki görevini üstlenmiştir. Burda gördüğümüz Captain Price Call of Duty 2'deki Captain Price'ın torunudur.

Call of Duty: World at War

Serinin beşinci, Treyarch'ın ikinci oyunudur. Yine II. Dünya Savaşı'na dönülmüştür fakat bu sefer Pasifik Cephesi de oyuna eklenmiştir. Treyarch'ın ilk oyunu Call of Duty 3 gibi bu oyunda beğeni toplamıştır. Oyunda bir komutan mutlaka ölür. Savaşta 2 türlü ordu vardır. Ama 1942-1943-1944 yıllarının Rus cephesinde olmaması eleştiriye neden olmuştur. Bu oyundaki Viktor Reznov VeDimitri Petrenko Call of Duty: Black Ops'ta da karşımıza çıkmıştır.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından 10 Kasım 2009 tarihinde piyasaya çıkarılan serinin 6. oyunudur. Oyun Call of Duty 4: Modern Warfare'ın devamıdır. Oyunda bazı karakterlerin ölümü ve geri dönüşü senaryoya büyük katkı sağlamıştır.

Call of Duty: Black Ops

Treyarch tarafından geliştirilen oyun yine Activision tarafından dağıtıldı. Oyunun konusu Soğuk Savaş'tır ve çıkış tarihi ise 9 Kasım 2010'dur. Oyunun ilk önce Infinity Ward tarafından geliştirileceği sanılıyordu, ama serinin 7. oyununda Treyarch başrolde oldu.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Infinity Ward tarafından geliştirilen oyunun çıkış tarihi 8 Kasım 2011 ' dir. Oyun Birleşik Krallık, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri Somali Sierra Leone ve Fransa'da geçmiştir . Senaryoda daha önceki oyunlarda olan John "Soap" MacTavish adlı komutan ölmüştür . Önceki oyunlarda geçen terör örgütü lideri Vladimir Makarov oyunun sonunda öldürülmüştür ve savaş bitmiştir .Önceleri Modern Warfare 1'deki Kamarov, bu oyunda tanıştığımız Sandman ve en çok oynadığımız karakter Yuri ölmüştür. Makarov öldüğünden dolayı Modern Warfare serisinin de bittiği düşünülmektedir.

Call of Duty: Black Ops 2

Treyarch tarafından geliştirilen oyunun çıkış tarihi 13 Kasım 2012 'dir Videolardan anladığımız tarih 2025 yılını anlatmaktadır ve oyunda yöneteceğimiz karakter ise Alex Mason'un oğlu David Mason'dur.Call Of Duty Black Ops 1'deki Hudson Call Of Duty Black Ops 2 de vardır.Ve Frank Woods ve Alex Mason'da savaşa katılmaktadır.Oyunda ara sıra farklı karakterleri yönetebiliriz.En çokda Alex Mason'u yöneteceğimiz için Follow yani kaptanımız Alex Mason'un oğlu David Mason'dur.

Call of Duty: Ghosts 

Pek yakında çıkacak.

8 Mayıs 2013 Çarşamba

The Last of Us Sonunda Çıkıyor !!!


The Last of Us






Joel ve Ellie'nin omuzlarının üzerinden şehre baktıkları, Kuzey Amerika oyun kapağı

Geliştirici(ler) Naughty Dog
Yayımcı(lar) Sony Computer Entertainment
Yönetmen(ler) Neil Druckmann (creative)
Bruce Straley
Sanatçı(lar) Gustavo Santaolalla
Oyun motoru Özgün motor
Havok (physics)
Platform(lar) PlayStation 3
Tür(ler)i Aksiyon-macera, kurtulma-korku
Biçim(ler) Tek oyunculu, çok oyunculu
Ortam Blu-ray Disc


The Last of Us, kurtulma-korku aksiyon macera türünde, PlayStation 3 için Naughty Dog tarafından geliştirilen bir oyundur. 10 Aralık 2011'de Spike TV Video Oyunu Ödülleri sırasında duyurusu yapılmış olmakla birlikte 7 Mayıs 2013'te Dünya çapında satışa sunulacağı açıklanan oyun 14 Haziran'da Fps severlerle buluşacak.

Oyun, Troy Baker tarafından seslendirmesi yapılmış yetişkin Joel ve yine seslendirmesi Ashley Johnson tarafından yapılmış olan genç Ellie adında, kıyamet sonrası Birleşik Devletler'inde hayatta kalmış iki karakterin hikayesini anlatmaktadır.


Konu başlıkları
1 Oynanış
2 Hikaye
3 Geliştirilme
4 Referanslar
5 Harici Bağlantılar

Oynanış

The Last of Us üçüncü-şahıs görünümünü kullanmaktadır. Oyuncu Joel'in kontrolünü sağlarken Ellie, YZ tarafından kontrol edilmektedir. Oyun, silah ila savaşmanın yanısıra el ile dövüş ve saklanma / savunma tekniklerini de içermektedir. Oyuncu hastalıklı — eski insanlar — ve hayatta kalanlar — hasta olmadığı halde Joel ve Ellie'ye düşman olanlar ile savaşacaktır. Oyun geliştiricileri tarafından "dinamik saklanma" adı verilen ve oyuncunun herhangi bir zamanda birden fazla sayıda stratejiler ve teknikler geliştirebildiği ve düşmanların bunların her birine farklı tepki verdiği yeni bir oynanış mekaniği içermektedir. Her ne kadar tüm bu eylemlerin her birinin farklı bir sonucu olma ihtimali olmasına rağmen, tüm bunlar oyuncunun oyunu oynama tercihlerine bağlı olacaktır.

Hikaye

Hikaye cordyceps-türünde bir mantar hastalığının milyonları öldürdüğü bir salgın hastılıktan 20 yıl sonrasını anlatmaktadır., Doğa, yavaşça sokakları ve şehirleri ele geçirmektedir. Hayatta kalanlar karantina bölgelerinde ve tümüyle Birleşik Devletler ordusu kontrolünde yaşamlarını sürdürmektedirler. Hastalıklı olanlar ise sıkıyönetim tarafından kontrol altında tutulmaktadırlar. Karantina böglelerinden birinde yer alan karaborsacı Joel, Ellie adında bir kızı kötü rejimden kurtaracağına dair eski bir arkadaşına söz vermiştir. İkili, hastalıklı olan ve tek hedefleri hastalıklarını yaymak olan insansı varlıklardan kaçarak Birleşik Devletler'de yola koyulurlar. Aynı zamanda ordu da Ellie'yi yakalayarak kontrolü altına almak istemektedir.
Geliştirilme

Oyun ilk olarak Spike Video Oyunu Ödülleri sırasında 29 Kasım 2011'da, Times Meydanı'nda "gözlerinize inanamayacağınız bir PS3 oyunu" sloganı ile duyurulmuştur. Oyun için yayınlanan ilk fragmanlar kıyameti andıran ve isyan, salgın, karantina ve vahşetin yanısıra BBC'nin Yeryüzü belgeselinde Cordyceps unilateralis adında ve genellikle karınca ve benzeri böcekleri öldüren bir parazit mantar hastalığının görüntülerine yer vermiştir. 9 Aralık'ta, Uncharted 3: Drake's Deception oyuncuları, oyun içerisinde üzerinde "bilim adamları ölümcül mantarı anlamakta zorlanıyorlar" başlıklı bir haber içeren gazetenin görüntülerine rastlamıştır. Spike Video Oyunu Ödülleri'nde, Sony oyunu resmi olarak duyurmuş ve oyunun Naughty Dog tarafından geliştirilmiş tümüyle yeni birfikri mülkiyet oldğunu belirtmiştir. Açıklaması sırasında oyunun, daha önce duyurusu yapılmamış, Naughty Dog bünyesindeki 80 kişi tarafından geliştirildiği belirtilmiştir. Oyunun oynanış görüntülerini içeren tanıtım videosu, yetişkin bir erkek ile genç bir kızın, bünyelerinde alışılmışın üzerinde büyüklükte mantar bulunan varklıklardan kaçışını ve sonunda Ben Efsaneyim filmini andıran görüntüleriyle yeşil bir alana ulaştıklarını göstermiştir..

Duyurusunun yapılmasının ardından Naughty Dog eş-başkanı Evan Wells, "The Last of Us" hakkında daha fazla bilgiyi PlayStation Blog üzerinde şu şekilde paylaşmıştır:
“ The Last of Us kurtulma ve aksiyon elementlerini bir arada barındırarak, insanlığın sonunu getiren modern bir hastalığın hikayesini anlatmaktadır. Doğa, medeniyetlerin kontrolünü ele geçirmiş ve geride kalanların yemek, silah ve bulabilecekleri diğer şeyler için birbirlerini öldürmesine yol açmıştır. Hayatta kalanlardan olan korkusuz Joel ile yaşının üzerinde zekaya sahip Ellie, Birleşik Devletler'in geride kalanı üzerindeki yolculuklarını tamamlamak için birlikte çalışmak zorundadırlar. ”



Duyurunun ardından bu oyunun, stüdyonun oyun yönetmeni Bruce Straley tarafından yönetildiği doğrulanmıştır. Enslaved: Odyssey to the West oyunun önceki baş tasarımcısı Mark Richard Davies ise Naughty Dog'da bu oyun için bir süredir çalışmaktaydı. Uncharted 2: Among Thieves 2009'da satışa çıktıktan sonra oyun geliştiricilerinin bir kısmı The Last of Us ekibini oluştururken, ekibin geri kalanı Uncharted 3: Drake's Deception üzerinde çalışmaya devam ettiler.Bu sebeple The Last of Us, Naughty Dog'un ilk kez iki-ekipli bir stüdyo haline gelmesine yol açmıştır.Bu durum aynı zamanda stüdyonun aynı platform neslinde iki farklı fikri mülkiyete sahip olmasını da sağlamıştır.

7 Mayıs 2013 Salı

Battlefield 4 Bomba Gibi Geliyor...

Battlefield 4 Bomba Gibi Geliyor...

DICE'ın bu sene sonuna göz kırpan oyunu Battlefield 4'ten bir yeni ekran görüntüsü daha yayınlandı.

29 Nisan 2013 Pazartesi

Call of Duty Ghosts Geliyor..






Call of Duty hayranları Black Ops 2'yi oynarken Modern Warfare 4 çıkacak diye bekliyordu. Ancak hayranlara sürpriz olarak Call of Duty Ghosts un çıkacağı açıklandı.


8 Nisan 2013 Pazartesi

Fps Nedir ? (First Person Shooter)



Birinci şahıs nişancı (İngilizce: First-person shooter, kısaca FPS) oyuncu karakterinin kendi gözünden oynandığı oyun türüdür ve nişancı video oyunlarının yan türüdür. Tüm nişan türündeki oyunlar gibi, "bir serüven, bir veya birden fazla uzun menzilli silah ve değişen sayılarda düşmanlar" tabiriyle anılır. Birinci Şahıs Nişancı türündekiler Birinci Şahıs Bakış Açısı görüntüsüyle değer kazanır ve oyuncu karakterinin oyunun dünyasına görsel bir bakış açısı sunar. Karakter itibariyle emirleri harfi harfine yerine getirir ve beklenen hareketleri yapar. Oyunlar esas olarak araçları kullanmayı gerektirmesi daha çok araç simulasyon oyunlarına benzemesine yol açmaktadır.