Fps Severlerin Buluşma Noktası

30 Mayıs 2013 Perşembe

Far Cry Serisi


Far Cry, serinin ilk oyunun adını takip eden birinci şahıs nişancı tarzında video oyunu seridir. Far Cry'ın kavramsal devamı olan Crysis serisinin bir parçası değildir. Görsel tarz ve çizgisel hikâye ilerlemesi açısından özgün Far Cry, FarCry 2'den daha yaygındır. Far Cry 2'ye kadar, Crysis'te de görünmeyen Jack Carver karakteri, oyun için ilk düşünülen unsurdu.



Oyunlar

Far Cry


Far Cry Almanya'da bulunan Crytek stüdyoları tarafından geliştirilmiş ve Windows için 23 Mart 2004 tarihinde Ubisofttarafından yayımlanmış birinci şahıs nişancı tarzı bir bilgisayar oyunudur. Far Cry piyasaya sürülmesinin ardından dört ay içersinde 730,000 adet satmıştır. Oyunun hikâyesi Mikronezya'da bulunan esrarengiz takımadalarda zor durumda olan Jack Carver adında eski bir Özel Kuvvetler işletmecisini takip etmektedir. Paralı askerler tarafından yelkenlileri yok edidikten sonra kaybolan, karakterin refakat ettiği bayan bir gazeteciyi aramasını konu almaktadır.



Far Cry Instincts 

Far Cry Instincts Ubisoft tarafından Xbox konsolu için geliştirilmiş ve yayımlanmış bir video oyunudur. Ek olarakGameCube ve PlayStation 2 için çıkarılması planlanmış ancak iptal edilmiştir. PC oyunu Far Cry üzerinde yapılmış bazı önemli değişiklikleri bulunmaktadır. Instincts olarak konsollarla beraber zihinde daha fazla tasarlanmış, PC sürümünde bulunan engin adalarının konsollara çevrilememesinden beridir haritalar daha az açık uçlu özelliktedir.Xbox Live servisi genelinde ilave çoklu oyuncu modları, bunun yananda yeni yetenekler (feral güçler) ve oyunculara çok oyunculu modunda kendi haritalarını yapma olanağı sağlayan bir harita oluşturma modu oyuna dahil edilmesiyle telafi edilmeye çalışılmıştır.

Far Cry Instincts: Evolution

Far Cry Instincts: Evolution 27 Mart 2006'da Xbox için Instincts'in devamı niteliğinde bir oyun olarak piyasaya sürülmüştür. Evolution yeni bir tek oyunculu hikâye modu içermesine rağmen Far Cry Instinctste bulunan hikâyeden oldukça kısa olduğu belirtilmiştir. Olay seyri Kade adında bir kadının işini görürken yüzüne gözüne bulatırdığı silah kaçakçılığı işinde komploya uğraması sonucu yerel yönetimlerin ensesine düştüğü Jack Carver'a odaklanmaktadır.

Far Cry Instincts: Predator 

Far Cry Instincts: Predator, Xbox 360 için çıkarılmış ve Evolution ile aynı gün satışa sunulmuştur. Hem Far Cry Instinctshem de Evolution 'un gelişmiş grafikler sürümünü içermektedir.


Far Cry Vengeance 

 Far Cry Vengeance Wii konsolu için Ubisoft tarafından hem geliştirilmiş hem de yayınlanmış bir video oyunudur. 12 Aralık 2006'da piyasaya sürülmüştür. Far Cry: Vengeance , Far Cry Instincts: Evolution 'a benzemektedir ki Vengeance ,Evolution video oyunundaki ile benzer hikâyeye sahiptir ve aynı zamanda üç yeni bölüm, yeni silah ve araçlar ve değişik denetimleri de beraberinde getirmiştir.

Paradise Lost 

Paradise Lost Global VR tarafından 2007 yılında piyasaya sürülmüş Far Cry Instincts 'in bir Arcade sürümüdür.

Far Cry 2 

Far Cry 2 serideki en son parçadır. Oyuncu dokuz değişik paralı asker arasından karakterini seçmektedir, aralarında Jack Carver bulunmamakla beraber Çakal karakterinim Carver olduğunu savunanlar çıkmıştır. Her ikisi de çok benzer özellik ve betime sahiptir.
Konu Doğu Afrika'da kurgusal iki grubu birbirine düşüren Çakal etrafında dönmektedir. Oyuncu 50 km2'lik bir oyun alanında onu durdurmak zorundadır. Hem oyuncu hem de çevresi hakkındaki yapay zekaya fazlasıyla zeki demek mümkündür. Oyunun 'sandbox' oynanışı oyuncuya açık savanalar, ormanlar, hayvanlar ve kasabalarla bütünleştirilmiş 50 km2 lik Afrika topraklarına erişmesine olanak sağlayarak pek çok beğeni kazanmıştır. Oyun, 21 Kasım 2008'deKuzey Amerika'da ve 24 Kasım 2008'de ise Avrupa'da satışa sunulmuştur.



Far Cry 3 

Far Cry 3 video oyunu, Far Cry 2 ile aynı şekilde Afrika temalı bir dünyada geçeceği oyun yapımcıları tarafından belirtilmiştir.




0 yorum :

Yorum Gönder