Fps Severlerin Buluşma Noktası

30 Mayıs 2013 Perşembe

Battlefield Serisi






Yayımcı(lar) Electronic Arts
Dağıtıcı(lar) Electronic Arts
Yapımcı(lar) Digital Illusions CE
Platform(lar) Microsoft Windows, Linux,Macintosh, Mac OS X, Xbox,Xbox 360, PlayStation 2,PlayStation 3, iOS
Çıkış tarih(ler)i İlk çıkan oyun:
Battlefield: 1942 (2002)


En son çıkan oyun:
Battlefield 3 (2011)
Tür(ler)i Aksiyon, Savaş
Biçim(ler) Tek oyunculu
Çok oyunculu
Online
Kooperatif oynanış
Sınıf(lar)ı Birinci şahıs nişancı
Üçüncü şahıs nişancı


Battlefield, birinci şahıs nişancı ve üçüncü şahıs nişancı türü aksiyon oyunları serisidir. Serideki oyunların dağıtımcısı Electronic Arts firması, geliştiricisi ise Digital Illusions CE'dir. Seride ilk olarak II. Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı gibi tarihsel konular ele alınmış, daha sonra ise modern savaşa geçilmiştir. Ayrıca Battlefield: 2142 ile bilim kurguya da değinilmiştir.

Battlefield'ı diğer savaş oyunlarından ayıran en büyük özelliği oyuncuların savaş araçlarını kullanabilmesidir. Bu savaş araçları tanklar, uçaklar, zırhlı personel taşıyıcılar, helikopterler, uçaksavarlar, askeri cipler vb. araçlardır. Oyun içinde istenilen silah ve silahın yanında bulunan savaş araç gereçleri kullanabilmektedir. Tabii ki bu silah paketlerini kendine has asker sınıfındaki oyuncular kullanır. Örneğin bir tanksavar biriminin silah paketini alırsanız tanksavar biriminin bir askeri olursunuz.

Serinin ilk iki oyunu olan Battlefield: 1942 ve Battlefield: Vietnam, bir bütün olarak görülmekte ve serinin ilk oyunu olarak tanımlanmaktadır. Bunlardan sonra gelen Battlefield 2 ve Battlefield 3 ile birlikte ana seri olarak bu 4 oyun kabul edilmektedir. Battlefield'ın bir alt serisini oluşturanBattlefield: Bad Company ve Battlefield: Bad Company 2 ise Bad Company serisini oluşturmaktadır. Ana seri ve Bad Company serisi dışında kalan diğer Battlefield oyunları ise Battlefield 2: Modern Combat, Battlefield: 2142, Battlefield: Heroes, Battlefield: 1943 ve Battlefield Play4Free 'dir.

Battlefield serisi dünyanın en popüler serilerinden biri olmuştur. Serinin çıkacak olan oyunlarına büyük rağbet gösterilmektedir.


Konu başlıkları

Serideki Oyunlar

Microsoft Windows
Battlefield: 1942
Battlefield: 1942 (kısaca BF 1942 ya da BF42), Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts oyun şirketi tarafından 10 Ekim 2002 tarihinde Microsoft Windows ve Linux için, 28 Haziran 2004 tarihinde ise Macintosh için çıkmış üç boyutlu, birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur.

Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Müttefik ve Mihver güçleri arasında çeşitli cephelerde gerçekleşen muharebe ve çatışmaları, o dönemin savaş koşulları ve teknolojik imkanlarıyla birlikte gerçekçi mekanlarda anlatmaktadır. II. Dünya Savaşı'nın en meşhur muharebeleri oyuna konu edilmektedir.

Battlefield: 1942: Secret Weapons of WWII
Battlefield: 1942: The Road to Rome
Battlefield: Vietnam
Battlefield: Vietnam: World War II Mod
Battlefield 2
Battlefield 2: Special Forces
Battlefield 2: Euro Force
Battlefield 2: Armored Fury

Battlefield: 2142
Battlefield: 2142 (kısaca BF 2142), Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts oyun şirketi tarafından 2006 yılında Kuzey Amerika'da, 2007 yılında ise Avrupa'da, daha sonraki günlerde ise dünyanın geri kalanında piyasaya dağıtılmış birinci şahıs nişancı türü video oyunudur. Geleceği ve kurgusal olayları bilim kurgu tarzında konu almaktadır. Uzay aracı, ışın tüfekleri, yürüyen dev robot gibi kurgusal araçlar içermektedir.

Battlefield: 2142: Northern Strike
Battlefield: Bad Company
Battlefield: Heroes

Battlefield: Bad Company 2
Battlefield: Bad Company 2 (kısaca BFBC2 ya da BC2), Electronic Arts firmasının, Battlefield: Bad Company'nin devamı niteliğindeki Battlefieldserisi için hazırladığı video oyunudur. Oyun Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş, Electronic Arts firması tarafından 2 Mart 2010'da Kuzey Amerika'da, 4 Mart 2010'da Avustralya'da, 5 Mart 2010'da Avrupa'da, 11 Mart 2010'da Japonya'da ve daha sonraki günlerde ise dünyanın geri kalanında piyasaya dağıtılmış günümüz savaşlarını konu edinen birinci şahıs nişancı türünde bir oyundur.

Battlefield: Bad Company 2: Vietnam
Battlefield Play4Free

Battlefield 3
Battlefield 3 (kısaca BF3), 25 Ekim 2011'de Kuzey Amerika'da, 28 Ekim 2011'de ise Avrupa ve tüm dünyada piyasaya sürülen, yapımcılığını Digital Illusions CE'nin, yayımcılığını ve dağıtıcılığını ise Electronic Arts'ın yaptığı video oyunu. Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için çıkmıştır. Battlefield serisinin 11. oyunudur.
Battlefield 3'ün tek oyunculu kısmı 2014 yılında geçmekte.Oyun çok oyunculu modun yanı sıra senaryo modunun kooperatif oynanış modunuda içeriyor. Kooperatif oynanış modu senaryodan bağımsız ve 2 kişiye destek vermekte. Bu modda özel haritalar ve görevler bulunuyor. Kooperatif oynanış modunda toplam 10 tane harita bulunuyor. Jetler ve yere yatma özelliği (prone), Battlefield 3 ile geri gelmekte. Battlefield oyunculu modu 64 oyuncuya kadar destek verirken konsolversiyonu ise en fazla 24 oyuncuya kadar destek verebilemekte.Bunun nedeni konsolların yeterli network performansına, cpu/gpu gücüne ve hafızasına sahip olmamasından kaynaklanıyor. Ayrıca oyunda bolca küfür bulunmaktadır. Bu da oyunun ESRB'de M olarak sınıflanmasına neden olmuştur.

Battlefield 4
Bu sene çıkması bekleniyor.


0 yorum :

Yorum Gönder