Fps Severlerin Buluşma Noktası

30 Mayıs 2013 Perşembe

Crysis Serisi




Crysis, Crytek tarafından geliştirilen, Electronic Arts tarafından ise yayımlanan bilim kurgu tarzı video oyunu serisidir. Oyun CryEngine grafik motorunu kullanmaktadır. Crysis Warhead hariç serinin diğer oyunları PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için geliştirilmiştir ve geliştirilmektedir.



Oyunlar
Crysis

Crytek tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için 16 Kasım 2007 tarihinde piyasaya sunulan serinin ilk oyunudur. Oyunda CryEngine grafik motoru kullanılmıştır.Crysis 'teki olaylar Kuzey Kore sahili yakınlarında bulunan adada antik bir uzaylı mekiği keşfedildiği 2020 yılı gelecek kurgusu içerisinde gelişmektedir.[22] Tek oyunculu mücadele bölümü Nomad lakaplı Birleşik Devletler Delta ekibinde görev yapmakta olan Jake Dunn adında bir askerin rolünü takdim etmektedir. Nomad geleceğe ait çeşitli silah ve ekipmanlarla özellikle de bir Nano Giysi (İngilizce: Nano Muscle Suit) ile donanmıştır. Oyuncu Crysis 'te Kuzey Kore ordusu ve uzaylı düşmanlar karşısında dört farklı konumda savaşmaktadır: Tropik ada ormanı, Buz kürenin içerisi (aynı ormandan oluşmaktadır fakat donmuş bir vaziyettedir), yerçekimi bulunmayan bir uzay gemisi ve Amerikan uçak gemisi.

Crysis Warhead

Crytek tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts tarafından PC için 19 Eylül 2008 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Oyunda CryEngine 2 grafik motoru kullanılmıştır.
Crysis Warhead, Birinci Kişi Nişancı(FPS) bakış açısında; Aksiyon, Bilim kurgu gibi ögeleri içeren Crytek firması tarafından 16 Eylül 2008tarihinde Crysis'in devamı niteliğinde, Electronic Arts tarafından yayınlanan bir bilgisayar oyunudur. Crytek, Crysis'in devamı niteliğinde olan bu oyunu da tam Türkçe olarak piyasaya sürmüştür.

Crysis Warhead'in grafik motoru CryEngine 2'dir ve motor DirectX 10 tabanlıdır. Yine Crytek firmasının çıkarmış olduğu Crysis Maximum Editionadlı yeni oyun paketi ise Crysis ve Crysis Warhead oyunları içindir.

Crysis 2

Crytek tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts tarafından PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için 25 Mart 2011 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Oyunda CryEngine 3 grafik motoru kullanılmıştır.Crysis 2 uzaylıların sebebiyet verdiği bir hastalıktan dolayı tahliye edilen New York City'de[3] 2023 yılında geçmektedir. Önceki oyunlara benzer olarak, Crysis 2 silah ve yeteneklerin kişiselleştirme özgürlüğüne sahip olacaktır. Crytek, Far Cry ve Crysis adlı oyunlarındaki gibi orman çevresinde geçen bir diğer oyun yapmaktan kaçınarak; New York City'de bir kentsel ortam oyuna konu olmuştur. Kentsel ortam saldırıların ne şekilde planlanıp ilerleme kaydedilmesi konusunda oyunculara daha fazla seçenek sunmaktadır.

Crysis 3

Crytek tarafından geliştirilmektedir. Electronic Arts tarafından PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için 22 Şubat 2013 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Oyunda CryEngine 3 grafik motoru kullanılmaktadır.
Crysis 3, Crytek tarafından geliştirilen, Electronic Arts tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan bilim kurgu türü video oyunudur. Crysis 3 serinin diğer oyunları gibi Türkçe altyazı ve seslendirme içermektedir.
Crysis 3, Crysis 2'den 24 yıl sonrasında yani 2047 yılında ve bir kez daha New York şehrinde geçiyor. İkinci oyunda gerçekleşen büyük savaşın ardından Prophet, Crynet tarafından hapse atılır ve Ceph (uzaylı) ler tarafından dünya üzerinde o ana kadar görülmemiş en büyük işgal gerçekleştirilir. Ayrıca New York, Crysis 2'nin sonundaki büyük patlamadan sonra sular altında kalır ve şehir ormanımsı bir hal alır. Bu olaylardan sonra şehrin bir kısmı Cell Corporation tarafından Nanodome adı verilen dev bir fanusun içine alınır. Nanodome içerisindeki alana ise "New York City Liberty Dome" adı verilir. Cell Corporation bu fanusun amacının karantina bölgesi oluşturmak ve insanları uzaylılardan korumak olduğunu söylesede, Prophet, Cell Corporation' ın Nanodome içerisinde dünyayı ele geçirmek için teknoloji geliştirdiğini öngörür. Crysis 3'te ana karakter Prophet olacak. Prophet bu defa intikam için savaşacak.

0 yorum :

Yorum Gönder